10. 9. 2025
Magic cake je vzhledově zajímavý moučník, který vás překvapí nejen svou chutí, ale především svým zajímavým vzhledem. Po upečení a vychladnutí se totiž sám rozvrství do tří odlišných vrstev, které vás doslova nechají stát s otevřenou pusou.
Nechte to na troubě!
Magic cake je velmi jednoduchý moučník, který zvládne i naprostý začátečník. Jeho příprava nevyžaduje žádné speciální cukrářské dovednosti a rozhodně není potřeba připravovat, míchat ani vrstvit jednotlivé vrstvy. O vše se postará trouba a zákony fyziky!
Kouzlo Magic cake spočívá v tom, že se v průběhu pečení těsto samo rozdělí do tří vrstev. Na dně formy se usadí hustší část těsta z mouky a másla, uprostřed se utvoří krémová vrstva a na povrchu vznikne nadýchaný piškot z našlehaných bílků, který během pečení krásně zezlátne.
Správný postup při přípravě Magic cake je zásadní!
Magic cake si můžete připravit nejen makový, ale i čokoládový nebo vanilkový. Stačit vám budou suroviny, které máte běžně doma, jedna dortová forma nebo menší plech a vaše preciznost. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu a máslo i mléko je potřeba přilévat po malých dávkách, aby se nevytvořily hrudky.
Pamatujte! Všechny ingredience, které budete potřebovat, si vyndejte předem z lednice, aby měly pokojovou teplotu, a máslo si rozpusťte, aby stihlo vychladnout.
Co budete na přípravu makového magic cake potřebovat?
- 5 vajec
- 125 g cukru moučka
- 125 g másla
- 100 g mletého máku
- 100 g polohrubé mouky
- 500 ml mléka
- máslo na vymazání formy
Jak na to?
Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem do husté světlé pěny a postupně do ní, ideálně po lžičkách, přimíchejte rozpuštěné, ale vychladlé máslo. Všechny suroviny důkladně promíchejte a zhruba po pěti minutách intenzivního míchání přidejte po troškách mléko a mák smíchaný s moukou. Na závěr do těsta velmi zlehka zapracujte ušlehaný sníh.
Hotové těsto nalijte do připraveného pekáče vyloženého pečicím papírem a vymazaného máslem.
Magic cake pečte v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů Celsia na horní i spodní ohřev zhruba 40 až 60 minut. Zda je koláč dostatečně propečený, zjistíte za pomoci špejle.
Hotový koláč rozkrojte, až když zcela vychladne!
Nelekněte se! Těsto pro přípravu Magic cake je poměrně řídké a svou konzistencí připomíná těsto na palačinky nebo lívance.
Zdroje:
- https://www.toprecepty.cz/clanky/4493-kolac-s-nazvem-cum-na-drat-privadi-do-udivu-nejednu-hospodynku-nejen-ze-chutna-fantasticky-ale-jeste-pri-peceni-dost-prekvapi/
- https://www.toprecepty.cz/recept/61307-makove-rezy-s-podivnym-nazvem-cuc-na-drat/
- https://www.apetitonline.cz/zajimavosti/cum-na-drat-kolac-u-ktereho-po-nakrajeni-zustanete-stat-s-pusou-dokoran
- https://www.prozeny.cz/clanek/recepty-cumnadrat-83470
- https://life.forbes.cz/kouzelny-makovec-kolac-se-sam-navrstvi-za-vas/