Jste zde

domácí kebab na papíře Zdroj: Shutterstock

Zkuste recept na domácí kebab: Hit internetu jsme ještě trochu vytunili!

Pojďte si spolu s námi připravit domácí kebab. Máme pro vás jednoduchý recept, který se na sociálních sítích šíří rychlostí blesku.

6. 12. 2025

Kebab je oblíbené pouliční občerstvení původem z Blízkého východu, které se postupně rozšířilo po celém světě. Podává se v tortille nebo pita plackách a tradičně se připravuje z plátků čerstvého kořeněného masa, které se ve vrstvách napíchnou na vertikální gril a pomalu pečou.

Sociální sítě teď však dobývá jeho domácí verze z mletého masa, která si velmi rychle získává popularitu díky snadné přípravě a perfektnímu výsledku. 

shutterstock_1612454551.jpg

domácí kebab z mletého
Zdroj: 
Shutterstock
Domácí verzi kebabu z mletého masa, která se na sociálních sítích šíří rychlostí blesku, zvládne opravdu každý!

Objev, který musíte vyzkoušet

Recept na domácí kebab z mletého masa zvládne opravdu každý. K jeho přípravě nepotřebujete žádné speciální vybavení a svou chutí se téměř neliší od klasického. Maso je šťavnaté, měkké a kořením si ho můžete přizpůsobit přesně podle vaší chuti. Navíc ho zvládnete za pár minut a bez zbytečně velkého množství soli, tuku a dalších nežádoucích přísad. 

shutterstock_2708039383.jpg

kebab s omáčkou
Zdroj: 
Shutterstock
Recept na domácí kebab z mletého masa vás nadchne svou jednoduchostí a perfektním výsledkem. 

Základem domácího kebabu je poctivé mleté maso

Základem domácí verze kebabu je hovězí, kuřecí nebo krůtí mleté maso a koření, které mu dodá charakteristickou chuť, například sladká či pálivá paprika, oregano, mletý kmín, sušený česnek nebo cibulová pasta. Pro zjemnění a změkčení masa se přidává plnotučný jogurt a trochu perlivé vody, která vytvoří vzdušnější strukturu, takže maso není hutné a tvrdé. 

A jak na to? 

Půl kila mletého masa smíchejte s jednou nastrouhanou cibulí, třemi stroužky česneku, jednou lžičkou soli, lžičkou oregana a sladké papriky, s 60 g bílého jogurtu, jednou lžící oleje a lžící perlivé vody. Vše dobře promíchejte a vzniklou masovou směs rozetřete v tenké vrstvě na pečicí papír, popřípadě směs rozválejte co nejvíce do tenka. 

Tip: Masovou směs válejte mezi dvěma listy pečicího papíru nebo si průběžně namáčejte prsty do oleje či vody, aby se vám směs nepřilepovala.

Pečicí papír spolu s náplní srolujte od delší strany, aby vám vznikla jakási roláda, a položte ho na plech. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů Celsia zhruba 20 až 30 minut

Upečené maso opatrně rozbalte a natrhejte ho na kousky, vymačkejte na něj trochu citronové šťávy a vložte ho ještě na pár minut zpět do trouby, dokud nebude mít lehce zlatavé a mírně křupavé okraje.

shutterstock_2402067095.jpg

bylinkové dipy
Zdroj: 
Shutterstock
Kebab podávejte s čerstvou zeleninou a s česnekovým nebo s bylinkovým dipem. 

Hotový kebab podávejte v tortille nebo v teplé pitě spolu s dresinkem a nakrájeným salátem, rajčaty a čerstvým zelím nakrájeným na tenké proužky a krátce naloženým v citronové šťávě a soli.

Zdroje:

  • https://www.toprecepty.cz/clanky/9636-hitem-internetu-je-recept-na-domaci-kebab-staci-jen-mlete-maso-figl-s-pecicim-papirem-a-jogurtem-a-je-hotovo/
  • https://www.ferwer.cz/blog/recept-na-kebab
  • https://www.idnes.cz/recepty/viralni-recept-kebab-z-trouby-internet-socialni-site-trend.A251128_075610_recepty_job
  • https://www.kupi.cz/magazin/clanek/40137-viralni-domaci-kebab
  • https://www.idnes.cz/recepty/viralni-kebab-z-mleteho-masa-z-trouby.R251128_121125_job