Jste zde

Kombinovaný sporák je nejvhodnější formou vaření pro každou domácnost

kombinovaný sporák Zdroj: Pixel-Shot / Shutterstock.com
Kombinovaný sporák má jak plynové hořáky, tak elektrické, nebo dokonce keramické varné desky s elektrickou nebo plynovou troubou. Je to vhodný vařič pro ty, kteří mají rádi tradiční vaření "na ohni" a zároveň nechtějí obětovat výhody elektrického vaření.

20. 12. 2020

Výhody kombinovaného sporáku

Kombinovaný sporák spojuje výhody plynových hořáků a elektrických varných desek pro přípravu různých pokrmů. Díky elektrickým, plynovým nebo indukčním komponentům vám umožní vařit hned na několik způsobů. 

  • Plynové hořáky jsou vhodné pro rychlé vaření a smažení. 
  • Elektrická varná deska je vhodnější pro přípravu pokrmů, které je třeba vařit. I když je vypnutá, udržuje určité teplo, které umožňuje udržovat pokrmy teplé.
  • Sklokeramické desky se ohřívají velmi rychle a jsou opravdu elegantní. Při použití pouze potřebné energie umožňuje na této úrovni velkou úsporu. Pomáhají také udržovat pokrmy teplé. 
  • Elektrická trouba je snadno použitelná. Protože je trouba napájena elektřinou, pomáhá kontrolovat přípravu pokrmů v troubě. Snadněji se udržuje díky katalytickému čištění, které automaticky odstraňuje přebytečný tuk. 
  • Pyrolýzní pec je součástí některých plynových sporáků. Její výhodou je snadné čištění, protože tuk se vysuší a přemění na prach. 

Cena kombinovaného sporáku

Kombinovaný sporák je levnější a dostupnější než jiné typy sporáků, přestože jsou u něj k mání mnohé praktické a užitečné funkce, jako jsou časovač, programování a podobně.

Kombinovaný sporák také dává prostor pro multifunkční přípravu oběda. Potřebujete vařit a péct dohromady? Nemusíte používat dva spotřebiče. Jednoduše budete na plotýnkách nebo desce vařit třeba polévku a brambory – a v troubě péct kuře. Jak jednoduché! 

Tak přejeme dobrou chuť.