27. 1. 2022
Asi vás nijak nepřekvapí, že bez profesionálního gastro vybavení se neobejdete. Abyste mohli připravovat dobroty skvělých kvalit, vůní a chutí, musíte se vybavit náčiním, které byste si domů ani nepořídili, nebo byste ho pořídili jen ve skromnější verzi. Důkazem může být třeba chladicí zařízení versus obyčejná rodinná lednička.
Všechno začíná u báječného pití
To první, co svým hostům nabídnete, je beze sporu pití. Některé drinky si vyžadují chlazení a v létě po vás hosté budou chtít led takřka nepřetržitě. Proto vám přijdou vhod spolehlivé výrobníky ledu a drtiče ledu – ty ruku v ruce vytvoří ledové kousky, po nichž budou vaši zákazníci prahnout.
Pokud se chystáte hostit i pořádně mlsné jazýčky, bezvadnou službu vám prokážou i výrobníky chlazených nápojů a ledové tříště, které vykouzlí z mála naprosté chuťové bomby.
Od lahodného pití k božským gastrozážitkům
Po nápojích přichází řada na jídlo a může jít do tuhého. Dobrý kuchař si je jistý v kramflecích s přípravou masa, příloh i zeleniny, ale jakmile mu nedáte spolehlivé nástroje, výsledek nikdy nebude dokonalý. A může přitom jít třeba „jen“ o profesionální krouhače zeleniny, které nacházejí uplatnění v restauracích, velkokapacitních jídelnách i rychlých občerstveních a bistrech. Zkrátka tam, kde by zelenina neměla chybět.
Mimochodem – krouhače zeleniny vám pomůžou nejen se zeleninou, ale třeba i s tvrdými sýry, ořechy nebo čokoládou. Krouhat pak můžete na plátky, nudličky, hranolky a další tvary.
Servírování je jedním z pilířů úspěchu
Zatímco ve spoustě podniků nosí obsluha pokrmy v ruce, jinde se hodí servírovací vozíky, které jim ušetří síly. Protože se číšník nebo servírka nemusí plně soustředit na držení nádobí, zvládne se na vaše hosty třeba i víc usmívat.