11. 8. 2020
Grily 3v1 navíc dokážou zapékat, grilovat i opékat.
3v1 – kontaktní gril vám udělá radost
Mít možnost grilovat po celý rok přímo ve své kuchyni si přáli mnozí kuchaři. Můžete si pokrm ugrilovat, a navíc máte jistotu, že na ně bude působit teplo stejnoměrně z obou stran. Díky rozebíratelné konstrukci grilu si můžete zvolit funkci opékání pokrmu jen z jedné strany. A třetí funkce, kterou kontaktní gril hravě zvládá? Můžete jej využít jako zapékací troubu s grilem! Příprava panini se tak stane skutečnou hračkou.
Jak zapéká kontaktní gril?
Gril s volným horním příklopem má díky nastavitelné výšce horní opékací desky jednu velkou výhodu – můžete jej využít jako zapékací troubu. Vysoká teplota se postará o to, aby se pokrm dobře zapekl, a díky nastavenému hornímu dílu se jej horní deska nijak nedotýká. Tato konstrukce navíc využívá k přípravě klasických pokrmů mnohem větší plochu, protože ji lze úplně rozevřít.
Zdroj: bigstockphoto.com
Grilovací desky z kvalitního materiálu
Materiál grilovacích desek je to nejdůležitější, co vás u kontaktního grilu bude zajímat. Nejčastěji se používá litina, keramika nebo teflon, které jsou navíc ošetřeny nepřilnavou povrchovou úpravou. Tato úprava je navíc odolná i vůči vysokým teplotám. Desky samotné mohou být hladké – pro přípravu menších kusů jídla nebo palačinek, nebo žebrované – ty se využívají k propékání a odvádějí z pokrmů přebytečný tuk.
Díky domácímu grilu si připravíte grilované speciality, toasty nebo panini po celý rok. Nepřilnavý povrch je dobré udržovat díky speciálnímu nářadí, které jeho povrch nepoškrábe.