Jste zde

Kontaktní gril vám ve vaší kuchyni zajistí lahodné pokrmy po celý rok

kontaktní gril Zdroj: shutterstock.com
Kontaktní gril se pomalu, ale jistě stává součástí každé domácnosti. Mít možnost si po celý rok připravit lahodná jídla přímo ve své kuchyni nikdy nebylo jednodušší. Navíc vám odpadá práce s obracením jídla.

11. 8. 2020

Grily 3v1 navíc dokážou zapékat, grilovat i opékat.

3v1 – kontaktní gril vám udělá radost

Mít možnost grilovat po celý rok přímo ve své kuchyni si přáli mnozí kuchaři. Můžete si pokrm ugrilovat, a navíc máte jistotu, že na ně bude působit teplo stejnoměrně z obou stran. Díky rozebíratelné konstrukci grilu si můžete zvolit funkci opékání pokrmu jen z jedné strany. A třetí funkce, kterou kontaktní gril hravě zvládá? Můžete jej využít jako zapékací troubu s grilem! Příprava panini se tak stane skutečnou hračkou.

Jak zapéká kontaktní gril?

Gril s volným horním příklopem má díky nastavitelné výšce horní opékací desky jednu velkou výhodu – můžete jej využít jako zapékací troubu. Vysoká teplota se postará o to, aby se pokrm dobře zapekl, a díky nastavenému hornímu dílu se jej horní deska nijak nedotýká. Tato konstrukce navíc využívá k přípravě klasických pokrmů mnohem větší plochu, protože ji lze úplně rozevřít.

Zdroj: bigstockphoto.com

Grilovací desky z kvalitního materiálu

Materiál grilovacích desek je to nejdůležitější, co vás u kontaktního grilu bude zajímat. Nejčastěji se používá litina, keramika nebo teflon, které jsou navíc ošetřeny nepřilnavou povrchovou úpravou. Tato úprava je navíc odolná i vůči vysokým teplotám. Desky samotné mohou být hladké – pro přípravu menších kusů jídla nebo palačinek, nebo žebrované – ty se využívají k propékání a odvádějí z pokrmů přebytečný tuk.

Díky domácímu grilu si připravíte grilované speciality, toasty nebo panini po celý rok. Nepřilnavý povrch je dobré udržovat díky speciálnímu nářadí, které jeho povrch nepoškrábe.