Jste zde

Základ kuchyně? Kvalitní nůž!

Zdroj: www.bigstockphoto.com
K přípravě pokrmů je potřeba spolehlivé vybavení. Nutné jsou hrnce, pánve či pekáče, nicméně neobejdete se ani bez špičkových nožů. Ty jsou sice dražší, ale v kuchyni bych jich mělo být dostatečné množství.

23. 9. 2015

Jak dokazuje nabídka internetového obchodu Vetroshop.cz, kuchyňské nože si lze zakoupit v mnoha variantách. Liší se totiž nejen materiálem či rozměry, ale také určením.

Kuchyňské nože, které by vám neměly chybět  

Základem vybavení kuchyně by nicméně měl být jeden větší nůž, a to zhruba o délce 16 až 18 cm. Ten je možné používat k různým úkonům, nicméně pouze s jedním nožem si v kuchyni rozhodně nevystačíte. Tedy za předpokladu, že chcete, aby vám šla práce pěkně od ruky.

Na krájení pečiva se kupříkladu hodí nože se zoubkovaným ostřím, na sýry zase děrované nože a na vykosťování nůž s úzkou čepelí. V případě přípravy masa či zeleniny lze použít různé varianty, neboť každému vyhovuje něco jiného.

Nabídka eshopů je pestrá. Pořídit můžete jak kvalitní klasické modely, tak barevné nože, které za nimi svojí kvalitou rozohdně nezaostávají.Zdroj: www.vetroshop.cz

Pokud si prohlédnete kuchyňské nože, jež má Vetroshop aktuálně k dispozici, zjistíte, že výběr je pestrý i co se týče materiálu. Z tohoto hlediska si je možné pořídit nože s ocelovým či nepřilnavým povrchem, ale také moderní keramické nože, které neničí vitamíny a enzymy v potravinách.

Jak o kuchyňské nože správně pečovat?

Už jsme naznačili, že kvalitní nože nejsou právě nejlevnější. Proto je klíčová správná péče. Pouze tak vám totiž vydrží skutečně dlouho v takřka stoprocentním stavu.

Předně pamatujte na to, že byste tento druh kuchyňského vybavení neměli mýt v myčce, ale pouze pod tekoucí vodou po každém použití a následně jej usušit. Nože je navíc vhodné skladovat odděleně, ideálně ve stojanech, a navíc při krájení používat vhodný podklad – to znamená klasická plastová či dřevěná prkénka. 

Související články