Jste zde

Vyrobte si domácí gumové medvídky. Je to hračka!

gumoví medvídci Zdroj: www.bigstockphoto.com
Mlsejte zdravě! Vyrobte si chutné a zdravé želé bonbony. Bez barviv, konzervantů a bez přidaného cukru. Jejich výroba není vůbec složitá a nezabere vám mnoho času. Máme pro vás recept, díky kterému to zvládnete i vy.

17. 7. 2019

Věděli jste, že jeden sáček gumových bonbónů může obsahovat až 40 kostek cukru? Přestaňte kupovat želé obarvené chemickými látkami a plné cukru! Vašim kloubům a vašemu tělu jejich konzumace nesvědčí. Vyrobte si s námi želé bonbony, které budou plné vitamínů a z opravdového ovoce.

Nadměrná konzumace želé bonbónů vašemu tělu nesvědčí!

Konzumace velkého množství kupovaných želé bonbónů nepřináší tělu žádné pozitivní účinky. Medvídci neobsahují žádné minerály ani vitamíny a množství kolagenu je naprosto zanedbatelné. Na kvalitu vašich kloubů a chrupavek nemá téměř žádný vliv! Tělu neprospívá ani obrovské množství cukrů, které může vést k obezitě a k problémům se srdcem a cévami. Jedinou výhodou je, že gumoví medvídci neobsahují žádný tuk.

Konzumace gumových medvídků představuje menší zlo než konzumace klasických tvrdých bonbónů. Zdroj: www.bigstockphoto.com

Tip: Místo želatiny, která je vyrobená z kůží, kostí a šlach, můžete použít agar. Rostlinnou alternativu želatiny, která je vyrobená z mořských řas.

Výroba domácích želé bonbónů 

K výrobě domácích želé bonbónů budete potřebovat zhruba 200 ml čerstvě vymačkané šťávy z jakéhokoliv ovoce, želatinu nebo vegetariánský agar a olej na vymazání formiček. Skvělou volbou je kokosový tuk, který pomůže s vyklopením a bonbónům dodá lesk. K ochucení můžete použít pár kapek citronové šťávy, vanilkový extrakt, stévii a různé druhy sirupů. Přidat můžete i najemno nakrájené ovoce.

Šťávu nalijte do kastrůlku, přidejte zhruba 4 sáčky želatiny a směs pomalu zahřívejte. Až se všechny suroviny propojí a želatina se zcela rozpustí, přelijte směs do předem vymazaných formiček a nechte ji zatuhnout. Za tři hodinky máte hotovo!

Nejlepší variantou jsou měkké silikonové formičky, ze kterých půjdou bonbóny mnohem snáze vyklopit.

Víte, že pouhých 17 kusů kupovaných gumových medvídků pokryje denní doporučený příjem cukru? Připravte si s námi želé bonbóny bez éček a bez hromady cukru.Zdroj: www.bigstockphoto.com

Tip: Želé bonbóny můžete po zatuhnutí obalit v hroznové cukru, uložit je do nazdobené krabičky nebo celofánového sáčku a darovat je jako dárek.

Teplou směs můžete nalít i do plastové krabičky. Po zatuhnutí pak žele jednoduše vyklopte a nakrájejte ho na menší kostičky nebo z něj za pomoci vykrajovátek vykrájejte různé tvary. Vaší kreativitě se meze nekladou.

Hotové bonbóny skladujte v chladu a ve vzduchotěsné sklenici. Správně uskladněné vám mohou vydržet až tři týdny.