Jste zde

Domácí pribináček? Recept je jednoduchý, výsledek famózní

Zdroj: www.bigstockphoto.com
Kdo by neměl rád pribináček? Ať už je člověku pět, nebo padesát, rád si na něm čas od času určitě pochutná. Pokud za něj ale nechcete utrácet, chcete si ho připravit doma ve velkém a ještě stoprocentně vědět, co všechno v něm je, vyrobte si ho!

18. 9. 2018

Není na tom nic těžkého a potřebovat budete jen pár ingrediencí. Jestli už máte doma děti alespoň školou povinné, zapojte je, zvládnou to taky. Jen na ně dávejte pozor, až budete pracovat s horkými věcmi.

Zajímavá historie pochoutky od Přibyslavi

Možná se to bude zdát neuvěřitelné, ale tenhle tvarohový dezert Češi milují už od 40. let a pod názvem Pribináček ho kupují od 50. let. Cílem výroby téhle dobroty bylo nabídnout dětem po válce pochoutku z mléka, která bude nejen chutná, ale i zdravá. S dnešním podílem cukru a glukózo-fruktózového sirupu už bychom o zdraví tak úplně nemluvili, ale…

Domácí pribiňáček je oblíbený základ domácích dezertů.Zdroj: www.bigstockphoto.com

Pribináček proslavil film Ať žijí duchové, spojujeme si s ním taky slogan Pramen zdraví z Posázaví. Už v počátečních letech spatřilo světlo světa obdivuhodných 150-200 tun dobroty ročně. V 80. letech výroba překročila hranici 2 000 tun za rok. Tolik k tomu, jak byl vždycky oblíbený.

Jdeme na to! Recept je jednoduchý, výsledek famózní

Co budete potřebovat:

  • vaničku tvarohu (250 g)
  • smetanu ke šlehání (31%)
  • 2 sáčky vanilkového cukru

Jak na to?

  • Pečlivě vyšlehejte smetanu a přidejte do ní všechen vanilkový cukr.
  • Přidejte tvaroh a míchejte směs tak dlouho, dokud nemá krémovou konzistenci.
  • Podávejte samotný nebo s ovocem. Dobrou chuť!

Místo cukru můžete použít kvalitní sladidlo, například flavdrops.

U domácího pribiňáku máte jistotu, že neobsahuje žádné éčka.Zdroj: www.bigstockphoto.com

Na jiný postup budete potřebovat vanilkový nebo čokoládový pudink, litr mléka, 250 g tvarohu a cukr nebo sladidlo podle chuti.

Jak na to?

  • Uvařte pudink a oslaďte ho podle svého uvážení.
  • Až pudink vychladne, přimíchejte ho do tvarohu a pořádně rozmixujte.
  • Pak už můžete dochucovat a podávat – třeba s ovocem.

Milujete pribináček? Udělejte si ho doma za zlomek ceny, za kterou se prodává. Je to snadné, rychlé a za výsledek vám nejen děti poděkují!