Jste zde

Přidat komentář

Grilujte sladce! Dejte při grilovačce šanci oblíbenému ovoci

Grilované maso, klobásky, zelenina… To všechno je super, ale co takhle hodit na gril pro změnu ovoce? Jde to a výsledky bývají vynikající! Stačí zapojit trochu fantazie a taky se inspirovat našimi tipy na slaďoučké dobroty nabité vitamíny a minerály.

9. 9. 2019

Grilování ovoce není žádná novinka, přesto mu my Češi stále tak úplně nevěříme. A to je velká škoda. Ochutnejte pár grilovaných druhů ovoce a budete na nejlepší cestě mu úplně propadnout.

Grilovaná jablka s rozinkami

Jestli vám jablka s rozinkami a skořicí připomínají spíš Vánoce, zkuste se od toho pro tentokrát oprostit. Rozhodně to totiž stojí za to!

Co potřebujete: 8 jablek, kostku másla, 10 dkg třtinového cukru, 10 dkg nadrcených celozrnných sušenek, 7 dkg rozinek, mletou skořici, nasekané ořechy podle chuti

Jak na to:

  • Vymažte máslem alobalovou misku, na které budete jablíčka grilovat.
  • Z jablek odkrojte vršek a vydlabejte ohryzek.
  • Vytvořte pěnu z másla a cukru, do ní pak přidejte rozinky, sušenkovou drť a skořici.
  • Vzniklou směsí jablka naplňte, dejte na alobalovou misku a přiklopte odříznutý vršek.
  • Grilujte na nepřímém ohni zhruba 30 minut a podávejte ještě teplé.

Zdroj: www.bigstockphoto.com

Luxusně grilovaný banán s medem, skořicí a zmrzlinou

Oslaďte si život stylově. S tímto receptem to půjde (skoro) samo!

Co potřebujete (na 4 porce): 4 banány, 2 lžíce medu, šťávu z jednoho citrónu, ½ lžičky mleté skořice, lžíci másla, 2 lžíce rumu, 4 kopečky zmrzliny podle chuti, pár lístků meduňky na ozdobu

Jak na to:

  • Z medu, citrónové šťávy, rumu a skořice vytvořte marinádu.
  • Oloupejte banány a podélně je rozkrojte.
  • Dejte je do mísy, přelijte je marinádou a nechte odpočinout.
  • Z alobalu si vytvořte dvojité čtverce. Každý vymažte máslem, dejte na něj banán a zvedněte okraje alobalu.
  • Přelijte banány marmeládou a případně zbylým máslem, překryjte alobalem, aby držel.
  • Grilujte 5-8 minut. Podávejte s vybranou zmrzlinou, obojí můžete přelít sladkou marinádou nebo třeba čokoládovou polevou.

Zdroj: www.bigstockphoto.com

Grilované broskve s řeckým jogurtem

Broskve vás určitě nezklamou. Na grilu se totiž zvýrazní jejich sladká chuť a odsud už je to jen kousek ke gastronomickému nebi.

Co potřebujete: broskve, řecký jogurt, skořici

Jak na to:

  • Broskve rozpulte a dejte na gril zhruba na 5 minut, dokud nezezlátnou.
  • Až budou hotové, přendejte je na talíř a naneste na ně řecký jogurt.
  • Nakonec je posypte mletou skořicí.

Zdroj: www.bigstockphoto.com

Grilovaný ananas s čímkoli budete chtít

Grilovaný ananas si můžete udělat na spoustu způsobů, stačí jen přibrat ingredience, na které máte zrovna chuť. Vynikající je například s chilli nebo se skořicí – na tuto klasiku se teď společně podíváme.

Co potřebujete: ananas, olej nebo máslo, 70 g třtinového cukru, 5 g mleté skořice

Jak na to:

  • Ananas zbavte slupky a připravte z něj kolečka.
  • Všechna kolečka potřete olejem nebo rozpuštěným máslem (doporučujeme druhou možnost, chuť je pak plnější, poctivější).
  • Smíchejte cukr se skořicí a kolečka ananasu v této směsi obalte.
  • Grilujte, dokud nebude cukr karamelizovat a dokud na sobě ananas nebude mít mřížku. Tu nechte udělat z obou stran. Pak bude hotovo!

Delikatesní grilovaný grep se šlehačkou

Že by vás nenapadlo dát na gril citrus? Přesvědčte se s námi, že by to byla věčná škoda!

Co potřebujete (na 4 porce): 2 grepy, 4 lžíce rumu, lžíci cukru, špetku skořice na každou porci, 4 lžíce třtinového cukru, 4 lžíce šlehačky

Jak na to:

  • Grepy omyjte a rozkrojte na poloviny.
  • Každou polovinu posypte cukrem a pokapejte několika kapkami rumu.
  • Pak je dejte grilovat, dokud nezezlátnou.
  • Každou polovinu dozdobte šlehačkou a skořicí. Můžete přidat taky lístky máty nebo meduňky.

Které ovoce vyzkoušíte hned při další grilovačce? Ať už si vyberete kterékoli, přejeme vám dobrou chuť a nevšední zážitky pro vaše chuťové buňky!

CAPTCHA
Kontrolní otázka. Při kontrole textu nezáleží na velikosti písmen