Jste zde

4 důvody, proč mít v kuchyni police místo skříněk

Zdroj: dans-le-townhouse.blogspot.cz
Vypadá to jako současný trend, ve skutečnosti je to chytrý způsob, jak vylepšit svou kuchyň. Dejte šanci otevřeným policím!

22. 2. 2017

Zapomeňte na poznámky starší generace o tom, že se vám bude prášit do talířů. Jak často vám nádobí zůstává nehnutě ve skříňce? Nejspíš ho používáte častěji, než se na něj stačí zaprášit. Co vám brání v tom, abyste si policemi místo závěsných skříněk zjednodušili život a zkrášlili kuchyň? Důvodů, proč se vydat proti kuchyňským studiím, je hned několik.

1. Ušetříte

Stačí obyčejná pevná police, která unese talíře, hrnky a kuchařky. Vyjde vás  o dost levněji než skříňky se svými úchytkami, patenty a vyřezáváním. A kvůli montáži nemusíte několik dní hostit dělníky či kamarády.

Zdroj: pixabay.com

2. Provzdušníte prostor

Pomocí otevřených polic provzdušníte svou kuchyň. Místnost se také rázem zvětší. Toto řešení je tedy obzvlášť vhodné pro menší byty a jejich majitele, kteří bojují s prostorem.

3. Budou se vám dobře uklízet

Pokud jde o zmíněný prach, tak stačí jednou za čtrnáct dní přejet polici prachovkou. Další věc je ale organizování nádobí. Tím, že máte vše před očima, snadněji udržíte pořádek.

Pokud máte skříňky i police, můžete míchat s obsahem třeba podle ročních dob.Zdroj: pixabay.com

4. Skvěle vypadají

Díky těmto policím bude vaše kuchyň vypadat otevřeně a zabydleně. Můžete navíc snadno ukázat nádobí po babičce či své designové úlovky. Zařaďte mezi hnrky a talíře květináč s bazalkou a uvidíte, jak se vaše kuchyň promění!

A co když si nejste jistí?

Líbí se vám nápad s policemi, ale nejste si jistí? Zvolte kompromis. Zbavte se části skříněk, kde můžete vystavit nádobí, se kterým se rádi pochlubíte, a jednu či dvě skříňky si ponechte. Časem se pak můžete oprostit i od nich. Další variantou pro nejisté je odmontování dvířek a vylepení vnitřku skříněk zajímavou tapetou.

No já nevím, ale ze začátku článku tvrdíte jak se nádobí nezapráší, protože ho jistě často používáme a pak uprostřed článku píšete, že si do otevřených skříněk máme vystavit nádobí po babičce. A jak často na běžné jídlo používáte sváteční porcelán po babičce, že se vám nestihne zaprášit. Já tedy tak dvakrát třikrát do roka :-(

1 - cena za dvířka není až tak velká a montáž celé kuchyňské linky zvládli dva chlapi za jeden den. Ta dvířka z toho zabrala pár minut :)
2 - na to stačí prosklená dvířka
3 - poličky ve skříňkách nemusím čistit od prachu co 14 dní, ale tak jednou za rok, jestli vůbec. Navíc na té fotce není pořádek, ale chaos. A pokud to chci nutně mít na očích, stačí opět prosklená dvířka
4 - otázka vkusu. Navíc ne každou věc v kuchyni lze uspořádat tak, aby vypadala hezky

Jak říkáte, je to otázka vkusu, ale mi osobně se to teda taky nelíbí. To by člověk musel mít hezky všechno vyskládané v komínkách, aby to nepůsobilo chaoticky. Já například, když jsem si vybírala kuchyni, jsem požádala v Oresi o několik různých návrhů a že se pak rozhodnu. Jedno z toho byla kuchyň s prosklenýma skříňkama a i tu jsem hned zavrhla. Mám klasické skříňky a jsem s nima spokojená a nemusím se stresovat, jak co na poličky naaranžovat, aby to vypadalo dobře.

police??? = každý den opláchnout od prachu nepraktické a jako když bych byl na nádraží soc. výčepu špinavé ušmudlané nepraktickéééé