22. 2. 2017
Zapomeňte na poznámky starší generace o tom, že se vám bude prášit do talířů. Jak často vám nádobí zůstává nehnutě ve skříňce? Nejspíš ho používáte častěji, než se na něj stačí zaprášit. Co vám brání v tom, abyste si policemi místo závěsných skříněk zjednodušili život a zkrášlili kuchyň? Důvodů, proč se vydat proti kuchyňským studiím, je hned několik.
1. Ušetříte
Stačí obyčejná pevná police, která unese talíře, hrnky a kuchařky. Vyjde vás o dost levněji než skříňky se svými úchytkami, patenty a vyřezáváním. A kvůli montáži nemusíte několik dní hostit dělníky či kamarády.
Zdroj: pixabay.com
2. Provzdušníte prostor
Pomocí otevřených polic provzdušníte svou kuchyň. Místnost se také rázem zvětší. Toto řešení je tedy obzvlášť vhodné pro menší byty a jejich majitele, kteří bojují s prostorem.
3. Budou se vám dobře uklízet
Pokud jde o zmíněný prach, tak stačí jednou za čtrnáct dní přejet polici prachovkou. Další věc je ale organizování nádobí. Tím, že máte vše před očima, snadněji udržíte pořádek.
Pokud máte skříňky i police, můžete míchat s obsahem třeba podle ročních dob.Zdroj: pixabay.com
4. Skvěle vypadají
Díky těmto policím bude vaše kuchyň vypadat otevřeně a zabydleně. Můžete navíc snadno ukázat nádobí po babičce či své designové úlovky. Zařaďte mezi hnrky a talíře květináč s bazalkou a uvidíte, jak se vaše kuchyň promění!
A co když si nejste jistí?
Líbí se vám nápad s policemi, ale nejste si jistí? Zvolte kompromis. Zbavte se části skříněk, kde můžete vystavit nádobí, se kterým se rádi pochlubíte, a jednu či dvě skříňky si ponechte. Časem se pak můžete oprostit i od nich. Další variantou pro nejisté je odmontování dvířek a vylepení vnitřku skříněk zajímavou tapetou.
Zobrazit komentáře
Trochu si protiřečíte ne?
Květa (26. 3. 2015) Trvalý odkaz
No já nevím, ale ze začátku článku tvrdíte jak se nádobí nezapráší, protože ho jistě často používáme a pak uprostřed článku píšete, že si do otevřených skříněk máme vystavit nádobí po babičce. A jak často na běžné jídlo používáte sváteční porcelán po babičce, že se vám nestihne zaprášit. Já tedy tak dvakrát třikrát do roka :-(
Ajaj
Libb (14. 8. 2015) Trvalý odkaz
1 - cena za dvířka není až tak velká a montáž celé kuchyňské linky zvládli dva chlapi za jeden den. Ta dvířka z toho zabrala pár minut :)
2 - na to stačí prosklená dvířka
3 - poličky ve skříňkách nemusím čistit od prachu co 14 dní, ale tak jednou za rok, jestli vůbec. Navíc na té fotce není pořádek, ale chaos. A pokud to chci nutně mít na očích, stačí opět prosklená dvířka
4 - otázka vkusu. Navíc ne každou věc v kuchyni lze uspořádat tak, aby vypadala hezky
Vkus
Tereza (16. 12. 2015) Trvalý odkaz
Jak říkáte, je to otázka vkusu, ale mi osobně se to teda taky nelíbí. To by člověk musel mít hezky všechno vyskládané v komínkách, aby to nepůsobilo chaoticky. Já například, když jsem si vybírala kuchyni, jsem požádala v Oresi o několik různých návrhů a že se pak rozhodnu. Jedno z toho byla kuchyň s prosklenýma skříňkama a i tu jsem hned zavrhla. Mám klasické skříňky a jsem s nima spokojená a nemusím se stresovat, jak co na poličky naaranžovat, aby to vypadalo dobře.
prach
pol (18. 7. 2017) Trvalý odkaz
police??? = každý den opláchnout od prachu nepraktické a jako když bych byl na nádraží soc. výčepu špinavé ušmudlané nepraktickéééé